studentie.ro  » diverse » i t  » Inca un atac cibernetic urias, dupa cel din SUA: O tara intreaga nu a avut acces la Internet

Inca un atac cibernetic urias, dupa cel din SUA: O tara intreaga nu a avut acces la Internet

Publicat: 06 Nov 2016 | Vizualizari: 865

Locuitorii din Liberia nu au putut intra pe Internet, in mai multe randuri in ultimele 7 zile, ca urmare a unui atac cibernetic urias, similar cu cel petrecut pe 21 octombrie, care a blocat accesul de pe teritoriul SUA la mai multe site-uri.

Atacul din tara africana a fost de tipul Distributed Denial of Service (DDoS), iar hackerii au folosit programe un malware - numit "botnet Mirai" - pentru a accesa dispozitivele electronice conectate la reteaua de Internet, precum camerele de supraveghere sau cele de inregistrare video situate in birouri, a declarat pentru AFP expertul in securitate cibernetica Kevin Beaumont.

Reteaua de Internet din Liberia a fost blocata in mai multe reprize in ultima saptamana.

Cu toate ca intreruperile nu au fost de lunga durata, acestea au produs pagube semnificative serviciilor companiilor care au nevoie de acces permanent la Internet pentru a putea functiona.

Kevin Beaumont a mai declarat ca "atacul a avut o amploare de 600 de gigabiti pe secunda si a vizat cele doua companii care detin singurul cablul de acces la Internet din Liberia".

Expertul arata ca acest tip de "botnet Mirai" infecteaza o retea de calculatoare sau smartphone-uri ori tablete, iar apoi actioneaza apoi automat cautand calculatoare vulnerabile sau dispozitive conectate la Internet ce pot fi atacate.

Kevin Beaumont sustine ca astfel de atacuri sunt extrem de ingrijoratoare pentru ca sugereaza ca hackerii au suficiente resurse care sa afecteze serios sistemele cibernetice ale unei natiuni. Deocamdata nu se stie daca atacul a fost orchestrat impotriva Liberiei de actori statali sau de hackeri independenti, scrie The Guardian.
Via Ziare.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00