studentie.ro  » diverse » i t  » Cum iti dai seama ca un numar de telefon este portat

Cum iti dai seama ca un numar de telefon este portat

Publicat: 03 Nov 2016 | Vizualizari: 819

Atunci cand apelam un numar de telefon care si-a schimbat reteaua prin portare, si tariful apelului ar putea fi, din aceasta cauza, mai mare decat cel la care ne-am astepta. Cum putem sa ne dam insa seama, inainte de a incepe sa vorbim, daca numarul a fost portat?

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) atrage atentia ca, atunci cand sunam undeva, inainte sa fie facuta legatura auzim un semnal sonor distinctiv.

Aici puteti afla cum suna semnalul de portare.

Astfel, daca dorim, dupa ce auzim acest sunet putem intrerupe apelul si consulta, pe siteul www.portabilitate.ro, daca tariful catre acel numar este diferit fata de cel la care ne asteptam.

Serviciul de portabilitate a fost introdus de ANCOM in anul 2008, pentru a le permite utilizatorilor de telefonie fixa sau mobila sa isi pastreze numarul de telefon la schimbarea operatorului. Pana in prezent au fost portate in Romania peste 3,3 milioane de numere.
Via Ziare.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00