studentie.ro  » diverse » i t  » Comisia Europeana a fost victima unui atac cibernetic de amploare

Comisia Europeana a fost victima unui atac cibernetic de amploare

Publicat: 26 Nov 2016 | Vizualizari: 667

Comisia Europeana (CE) a fost victima unui atac cibernetic de amploare, joi, care a blocat accesul la Internet in institutie timp de cateva ore.

Nimeni nu a putut lucra toata dupa-amiaza, potrivit unui purtator de cuvant al CE, citat de Politico.

Atacul a fost de tipul Denial of Service (DoS), care copleseste un sistem, bombardandu-l cu o cantitate extrem de mare de date.

Cea mai folosita metoda de atac este transmiterea unui numar urias de solicitari catre un server web, care devine inoperabil, caci incearca sa proceseze mai multe cereri decat e capabil. Tocmai de aceea "crapa".

Citeste mai multe informatii despre atacurile DoS si DDoS

Adesea astfel de atacuri reprezinta o diversiune care mascheaza o incercare de a penetra sistemul informatic.

Se pare ca aici nu a fost cazul de asa ceva. Expertii IT ai Comisiei Europene au reusit sa combata atacul, dupa cateva ore, iar hackerii nu au furat informatii.

Ceea ce nu se stie pana acum este originea hackerilor, iar CE nu a dat detalii suplimentare despre modul in care au actionat.

In plus, e posibil sa mai urmeze si alte atacuri, caci de obicei astfel de cazuri nu sunt singulare, iar incercarile de a dobori un site sau un sistem informatic vin in valuri.
Via Ziare.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-12-06 00:00:00 - 2023-01-03 00:00:00