studentie.ro  » diverse » i t  » Apple si Meta au oferit datele utilizatorilor sai hackerilor

Apple si Meta au oferit datele utilizatorilor sai hackerilor

Publicat: 10 Apr 2022 | Vizualizari: 314

În vara anului 2021, Apple și Meta au oferit datele utilizatorilor săi către hackeri care au pretins că sunt autorități publice. Conform Bloomberg, cel puțin trei conturi ale angajaților unei instituții publice au fost sparte. Anume prin intermediul acestor conturi au fost cerute informații precum: adresele clienților, numerele de telefon, adresele IP. Astfel de cereri necesită acte care conțin semnătura unui judecător sau un mandat de percheziție, însă cazurile urgente (tehnica folosită de către hackeri) au dreptul de a omite această etapă. Ulteior, s-a aflat că Snapchat și Discord au căzut în aceeași capcană.

Cine sunt hackerii?

În urma unor investigții a cercetătorilor din domeniul securității cibernetice, se presupune că hackerii sunt niște adolescenți care se află în SUA și Marea Britanie. Unul dintre aceștia este suspectat a fi liderul grupului de infracțiuni cibernetice Lapsus$. De-a lungul timpului, Lapsus$ a atacat giganți precum Microsoft, Okta, Samsung și Nvidia. În urma acestor incidente, șapte tineri cu vârste cuprinse între 16 și 21 de ani au fost arestați în Anglia. Câțiva dintre infractori au făcut parte din grupul de crime cibernetice RecursionTeam. Deși grupul respectiv nu mai există, se presupune că membrii care nu au fost prinși și-au schimbat identitatea și au aderat la Lapsus$.

Citeste mai mult pe RisCo.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00