studentie.ro  » diverse » i t  » 5 aplicatii pentru liceeni si studenti

5 aplicatii pentru liceeni si studenti

Publicat: 15 Sep 2021 | Vizualizari: 466

Anii de liceu şi de facultate sunt printre cele mai frumoase perioade din viaţa unui om. Pe lângă amintirile frumoase pe care le construieşti alături de colegi, în aceşti ani acumulezi foarte multe informaţii şi îţi formezi skill-urile necesare în carieră, iar obiectivul principal pe care îl ai este o notă cât mai mare la sfârşitul anilor de studiu. Desigur, poţi încununa această bucurie şi cu promovarea examenului de Bacalaureat sau licenţă. Citeşte în continuare şi descoperă 5 aplicaţii pentru smartphone pe care le poţi folosi la liceu sau la facultate, care te vor ajuta să înveţi mai uşor şi să transformi această perioadă a vieţii într-una de succes.

Microsoft Lens - PDF Scanner

În timpul anilor de studiu, este posibil să nevoie de notițele unui coleg sau de anumite pagini dintr-o carte care se găsește foarte rar. Dacă în urmă cu mai mulți ani trebuia să mergi la un centru xerox pentru a face fotocopii după acestea, astăzi, cu ajutorul aplicației Microsoft Lens – PDF Scanner, le poți obține, în variantă digitală, direct pe telefonul tău mobil. Aplicația scanează orice text tipărit sau notițele de mână, oferindu-ți posibilitatea de a le edita ulterior. De asemenea, toate fișierele scanate cu ajutorul Microsoft Lens – PDF Scanner sunt urcate în contul tău de One Drive, de unde le poți partaja cu oricine. Dacă ești adeptul materialelor digitale, îți recomandăm să ai un telefon cu o cameră foto bună, ca să te asiguri că vei avea toate informațiile de care ai nevoie la o rezoluție cât mai bună. Găsești câteva sugestii în acest articol.

Duolingo

Aceasta este aplicația potrivită dacă care te poate ajuta la orele de engleză. Lecțiile oferite de Duolingo îți dezvoltă în mod eficient abilitățile de citire, scriere și vorbire și sunt create pentru a te ajuta să integrezi informația primită la nivelul și ritmul adecvat ție. Există o variantă gratuită a aplicației, iar cea premium vine cu o serie de beneficii, cum ar fi: corectarea greșelilor, teste de verificare a cunoștințelor și accesarea conținutului fără reclame.

Evernote

Evernote este una dintre cele mai cunoscute aplicații folosite pentru luarea notițelor, alături de Google Keep și serviciul OneNote de la Microsoft. Evernote funcționează pe smartphone, desktop sau laptop, iar fișierele din contul tău pot fi accesate din orice colț al lumii, cu ajutorul unui browser de internet. Dintre beneficii amintim: crearea unor liste de sarcini, verificarea ortografică, scanarea și organizarea documentelor și adăugarea oricărui tip de conținut multimedia la notiţele tale.

Photomath

Photomath este aplicația perfectă pentru orele și temele la matematică. Cu ajutorul ei poți găsi pașii spre rezolvarea oricărei ecuații, într-un mod simplu și distractiv. Trebuie doar să deschizi aplicația și să îndrepți camera telefonului tău mobil spre ecuația pentru care vrei rezolvare. După citirea ei, Photomath îți oferă o soluție în timp real și pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru rezolvarea acesteia.

Forest

Aplicația Forest te ajuta să fii mai productiv și te menține focusat atunci când ai o temă sau un proiect la care lucrezi. Forest îți oferă posibilitatea să plantezi și să crești un copac digital, dacă rămâi concentrat pe sarcinile tale. Dacă în timpul unei teme, de exemplu, te vei focusa pe rezolvarea ei şi nu vei fi distras de telefonul mobil, copăcelul tău va creşte. În schimb, dacă accesezi telefonul mobil până la terminarea temei, copăcelul tău se va ofili. Varianta premium a aplicației îți oferă posibilitatea de a planta copaci adevăraţi, dacă rămâi concentrat în timpul temelor sau proiectelor tale.

Astăzi, tehnologia lucrează în favoarea ta. Fie că ești la liceu sau la facultate, aplicațiile pentru smartphone te pot ajuta la teme și proiecte sau să asimilezi mai bine informația predată de către profesori.

Sursa foto: pixabay.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00