Top 5 greseli pe care sa nu le faci la un internship

Publicat: 25 Mar 2013 | Vizualizari: 3103
Internshipul reprezinta una dintre cele mai eficiente oportunitati de a-ti gasi un job. Insa pentru a te face remarcat in cadrul unui internship trebuie sa tii cont de anumite reguli si sa ai un comportament adecvat pe intreaga perioada a acestuia. Iata cateva dintre cele mai frecvente greseli in cadrul unui internship care pot afecta o posibila angajare permanenta:
1. Nemultumirea continua
Odata ce ai ajuns la un internship, sansele tale de angajare cresc simtitor, asa ca trebuie sa profiti la maxim de aceasta oportunitate.
Infotech 2013, targ de internshipuri pentru studentii UTCN
Un tanar din Satu Mare a fost admis la 11 universitati din SUA
Invata cum sa conservi machiajul si cum sa il indepartezi
Ia in serios aceasta perioada si nu te plange incontinuu de sarcinile pe care le primesti. Incearca pe cat posibil sa gasesti solutii pentru a indeplini cat mai bine sarcinile care iti sunt date. Decat sa te plangi cat de dificile sunt acestea, mai bine intrebi pe unul dintre angajati sa iti explice nelamuririle pe care le ai.
Astfel, acestia vor remarca faptul ca iti dai interesul.
2. Tinuta
Printre greselile pe care le fac internii se numara si abordarea tinutei. Daca in contract se specifica tinuta office-casual, nu o confunda cu casual. Desi stagiarii nu au prea multe intalniri cu clientii sau orice alt tip de intalnire oficiala, pot exista zile in care vei fi nevoit sa mergi la o sedinta cu acestia, iar tinuta ta trebuie sa fie cat mai formala.
3. Gadgeturile
Vorbitul excesiv la telefonul mobil cu prietenii sau pentru a-ti face planuri de weekend nu este cel mai bun mod de a face o impresie buna angajatorului, de aceea multe dintre companii le interzic stagiarilor utilizarea telefonului.
De asemenea, nici utilizarea iPod-ului sau a Messengerului nu reprezinta una dintre responsabilitatile tale la locul de munca, iar folosirea acestora te-ar putea costa oportunitatea unui job. La internship vii pentru a castiga experienta, nu pentru a te relaxa.
4. Greselile ortografice si exprimarea
E-mailul poate fi un mijloc mai putin formal de comunicare, insa vei fi judecat si sanctionat aspru de angajator daca faci prea multe greseli de ortografie sau ai o exprimare precara. Inainte de a trimite in e-mail sau un raport citeste-le inca o data cu atentie, pentru a evita orice mustrare din partea angajatorului.
5. Timpul pierdut
Recrutorii spun constant ca proactivitatea este unul dintre cele mai importante criterii in selectia viitorilor angajati. Daca ti-ai terminat sarcinile pe care le-ai avut de indeplinit, nu pierde timpul, vara este scurta si exista o multime de lucruri pe care le poti invata prin solicitarea de noi sarcini.
Sursa foto: businessweek.com
Autor: Ana Ionescu
Quiz
În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.
Jobs
Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00