studentie.ro  » cariera » internship » PROGRAMUL DE INTERNSHIP 'PRACTICA IN TURISM'

PROGRAMUL DE INTERNSHIP 'PRACTICA IN TURISM'

Publicat: 17 Feb 2009 | Vizualizari: 4292

Clubul de Turism si Ecologie ECOTUR organizeaza in perioada 1 martie – 31 mai 2009 cea de-a doua editie a Programului de Internship "Practica in turism". Prima editie a proiectului a inregistrat un real succes deoarece in cadrul sau au aplicat 100 de studenti pe un numar de aproximativ 50 de locuri de practica in agentii de turism si 10 locuri in hoteluri. in 2008 am avut drept parteneri de nadejde ANAT-ul, din care fac parte cele mai importante agentii de turism, precum si renumite hoteluri din Bucuresti.
Ideea proiectului nostru este una inovatoare deoarece se realizeaza exclusiv cu firme din domeniul turismului si al hotelariei, si faciliteaza intalnirea studentilor cu principalii actori din industria ospitalitatii. Mai mult decat atat, chiar studentul isi poate negocia salariul cu viitorul angajator.
Studentii au fost incantati de acest proiect deoarece "s-au antrenat" pentru viitorul loc de munca, au putut participa la un interviu de angajare si s-au putut aprecia singuri daca pot indeplinii conditiile unor angajatori de elita. Agentiile de turism participante au fost receptoare la nevoile studentilor, i-au invatat ce este folositor si pe cei mai constiinciosi dintre ei i-au angajat. Multi dintre studentii care au aplicat la proiect s-au bucurat si de alte beneficii in afara salariului: au fost trimisi de catre agentie in voiaje in tari straine pe post de ghizi de turism.
Anul acesta ne propunem sa dublam numarul posturilor oferite , ajungand la 100 de locuri in agentii de turism si 30 de locuri in hoteluri.
Proiectul se desfasoara in urmatoarele etape :
1. 16-28 februarie - birouri de informare si recrutare in Academia de Studii Economice, se va publica pe site-ul ECOTUR bursa locurilor de practica. in acesta perioada se va desfasura inscrierea participantilor la proiectul de internship "Practica in Turism" pe baza de CV si Scrisoare de intentie.
2. 2-6 martie selectia va fi facuta de catre departamentul de resurse umane al agentiei de turism. ECOTUR poate efectua, la solicitarea agentiei de turism si in functie de criteriile dorite, o prima selectie pe baza CV-ului si a unei scrisori de intentie depuse de catre studentii interesati.
3. Practica propriu-zisa se desfasoara in perioada 9 martie- 9 iunie si presupune efectuarea unor stagii de internship, pe o perioada limitata (3 luni).
Membrii clubului isi doresc foarte mult ca editia de anul acesta a proiectului "Practica in turism" sa atraga si mai multi studenti interesati de acest domeniu care doresc sa-si construiasca o cariera. Vrem de asemenea sa primim un real sprijin si din partea agentiilor participante astfel incat sa fim sustinuti si promovati, iar comunicarea dintre noi sa fie una fructoasa. in viitorul apropiat ne dorim ca proiectul sa se desfasoare in doua etape: de toamna (octombrie – decembrie) si de primavara (martie - mai) .
Mai multe detalii gasiti pe site-ul Ecotur.

Vezi cele mai noi programe de internship / stagii de practica in sectiunea Studentie.ro/Internship

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00