studentie.ro  » cariera » internship » Ce este un internship

Ce este un internship

Publicat: 18 Mar 2013 | Vizualizari: 12063

Termenul de internship este din ce in mai uzual. Daca inca nu te-ai familiarizat cu acesta, iata cateva informatii care te-ar putea lamuri despre ceea ce inseamna un internship:


1. Ce este internshipul

Internshipul este o oportunitate pe care firmele le-o ofera studentilor sau oricarei persoane care vrea sa faca practica intr-un anumit domeniu pe piata muncii. Internii sunt insa, in general, studenti sau elevi pana in 18 ani, iar acestia pot lucra in cadrul companiilor part time sau full time.


2. Experienta internshipului

In cadrul unui internship, studentii pot capata experienta in domeniul pentru care se pregatesc in facultate. Aceasta poate fi extrem de utila in momentul angajarii propriu-zise si foarte atractiva pentru un potential angajator.


3. De ce ofera companiile internshipuri

Companiile ofera aceste internshipuri din mai multe motive: unele pe termen scurt, altele pe termen lung.


Cele pe termen scurt se refera la faptul ca firmele recruteaza studenti pe care sa ii puna sa efectueze sarcini usoare, platindu-i cu sume destul de mici sau chiar deloc. Astfel, companiile isi reduc costurile pentru anumite proiecte sezoniere.

In ceea ce priveste motivele pe termen lung, acestea se refera la faptul ca, decat sa angajeze o persoana deja instruita la o alta firma si care poate cere un salariu foarte mare bazat pe experienta, companiile prefera sa instruiasca o persoana fara experienta atat pentru training particularizat, cat si pentru costuri scazute.

Astfel sunt reduse costurile si ambele parti au de castigat. Studentul va avea un job asigurat, iar compania va beneficia de productivitate maxima, cu costuri mai mici, de la un agajat exact asa cum si-l doreste.


4. Studentii pot face cercetare pentru lucrarea de licenta

Internshipul iti ofera posibilitatea de a realiza lucrarea de licenta chiar in cadrul unei companii al carei profil se pliaza pe tema aleasa. Studentii pot discuta cu angajatii si pot culege informatii despre activitatea companiei, ceea ce le va usura munca pentru testul final la facultate.

Dupa incheirea cercetarii, studentul trebuie sa prezinte un raport al cercetarii sale atat universitatii la care studiaza, cat si companiei.

Sursa foto: jobsandcareersmag.com
Autor: Ana Ionescu

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00