studentie.ro  » cariera » cursuri de perfectionare » Cursanti din 17 tari invata limba romana

Cursanti din 17 tari invata limba romana

Publicat: 08 Iul 2010 | Vizualizari: 3993

In perioada 7-31 iulie se desfasoara, la Brasov, cea de a XVI-a editie a Cursurilor de limba, cultura si civilizatie romaneasca oferite de Institutul Cultural Roman. Programul este organizat in parteneriat cu Facultatea de Litere a Universitatii Transilvania din Brasov, Muzeul "Casa Muresenilor" si Grupul de Initiativa Locala "Corona".

La editia din acest participa 35 de cursanti din Belgia, Republica Ceha, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Portugalia, Serbia, Spania, SUA, Suedia, Trinidad si Tobago, Ungaria.

Taxa de participare este de 1000 Eur. Opt cursanti selectati de ICR beneficiaza de scutire de taxa, iar alti doi de o reducere de 50%. De asemenea, British Council acopera costurile de participare pentru doi dintre cursantii din Marea Britanie.

Grupele de studiu sunt organizate corespunzator nivelului de cunoastere a limbii romane – incepator, intermediar, avansat. Cursurile vor fi completate de prelegerile de istorie, literatura, cinematografie, politica si jurnalism, sustinute de profesori universitari, cercetatori, personalitati ale vietii publice bucurestene si brasovene. Cursantii vor mai participa la ateliere de creatie (scriere creativa, dans de societate din secolul al XIX-lea, gastronomie, costume de epoca, mestesuguri) si la proiectii de film romanesc urmate de intalniri cu cineasti si critici de film. Sambata si duminica, participantii vor beneficia de un program de documentare culturala, constand in excursii ghidate de specialisti (printre obiective: Vechea Cetate a Brasovului si Sibiului si Sighisoara, cetatile fortificate sasesti, un sat specific zonei).

"Cursurile de vara organizate de ICR din Bucuresti sunt cel mai bun proiect adresat strainilor care doresc sa invete limba romana. Ambianta nemaipomenita, atmosfera deosebit de agreabila sunt numai niste indicii pentru a da gustul acestei experiente. Strainii veniti in Romania pot, fara probleme "sa-si dezlege limba" (sa-si dezvolte cunostintele) intr-un mod foarte placut mergand la cursuri sau conferinte legate de cultura si civilizatia romaneasca. (...) Profesorii de romana sunt atat de amabili si de bine pregatiti, incat participarea la cursuri devine o adevarata placere. Relatiile amicale care au aparut intre noi mai dureaza si astazi, si sincer putem vorbi chiar despre inceputul unei prietenii." – Bartosz Radomski, Polonia, participant la editiile din 2007 si 2008.

Sursa: ICR

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00