studentie.ro  » cariera » consultanta » Un specialist HR de la Google spune ca poti trece de orice interviu respectand aceste reguli!

Un specialist HR de la Google spune ca poti trece de orice interviu respectand aceste reguli!

Publicat: 17 Mar 2015 | Vizualizari: 918

Laszlo Bock, este un manager de resurse umane ce lucreaza pentru Google care a impartasit de curand fanilor sai de pe Linkedin regulile pe care crede el ca e esential sa le respecti pentru a trece cu bine de orice interviu, fie ca este pentru un job la Google sau la oricare alta companie din lume.


Asadar, presupunand ca ai un CV perfect, ca ai evitat toate greselile pe care le fac de obicei toti candidatii la joburi in CV-uri, presupunand ca ai folosit cuvintele cheie corecte si ca din continutul acestuia reies foarte clar toate talentele si realizarile tale precedente, cum faci sa o convingi pe persoana aflata de cealalta parte a mesei sa te angajeze?

Afla cateva posibile raspunsuri din randurile urmatoare:

1. Anticipeaza viitorul

90% dintre intrebarile care iti vor fi adresate la un interviu de angajare pot fi anticipate. De ce iti doresti acest job? Care a fost una dintre cele mai grele probleme pe care ai rezolvat-o? Unde te vezi peste 5 ani? Avantajele lumii in care traim este ca avem acces usor la informatie, noua nemairamanandu-ne decat sa stim sa o folosim. Scrie pe o foaie de hartie top 20 de intrebari care presupui ca iti vor fi adresate la interviu.

2. Planuieste-ti atacul

Incepe sa raspunzi la fiecare intrebare la modul cat mai profesionist cu putinta. Scriind raspunsurile, acestea ti se vor intipari cu usurinta in minte. In plus, nu ai vrea sa stai sa te gandesti prea mult la raspunsuri la interviu, acolo mergi sa dai raspunsuri, nu sa te gandesti la ele. Afla de ce in randurile de mai jos.

3. Fa-ti un al doilea plan

De fapt, pentru fiecare intrebare, scrie trei raspunsuri. De ce trei? Pentru ca primului intervievator s-ar putea sa nu ii placa felul cum ai raspuns la o anumita intrebare. De aceea e mai bine sa ai trei variante de raspuns, toate la fel de bune. Urmatorului intervievator, ii vei oferi un alt raspuns, nu vei merge cu aceeasi poveste la fiecare dintre intervievatori, nu-i asa?

4. Dovedeste-te!

La fiecare intrebare ar trebui sa raspunzi cu o poveste din care sa reiasa ca poti sa faci ceea ce ti se cere. „Cum conduci o echipa?”, la astfel de intrebare, raspunsul tau ar trebui sa fie: „Sunt un lider decis, deschis spre colaborare etc. Haideti sa va spun despre experienta mea de la...” Aici va urma o poveste in care vei argumenta ceea ce ai spus mai devreme, inspirata de experienta ta anterioara intr-o astfel de pozitie.

5. Scaneaza camera

Foloseste-ti puterea creierului nu doar pentru a veni cu raspunsul corect la intrebarile adresate de angajator ci si pentru a realiza o anumita legatura cu acesta. Uita-te pe birou, pe rafturi, vezi o carte, o fotografie de familie, ceva ce te-ar putea ajuta sa realizezi o apropiere de angajator? Citeste-l! Limbajul trupului sau denota o atitudine deschisa sau inchisa? Arata obosit? Ai putea sa il energizezi putin? Ii place raspunsul tau sau ar trebui sa schimbi putin directia?

6. Exerseaza

Chiar daca in momentul de fata ti se pare putin exagerat, pe masura ce vei merge la mai multe interviuri iti vei da seama ca nu este deloc asa. Concurenta este mare si doar cei mai buni, obtin jobul. In aceste conditii trebuie sa te pregatesti sa fii perfect pentru job, nu doar bun. Prin urmare, scrie pe o foaie de hartie intrebarile posibile si raspunsurile la acestea, apoi, exerseaza cu voce tare cum ai raspunde angajatorului cand te vei afla fata in fata cu el. De multe ori conteaza nu numai ceea ce spui ci si felul cum spui.


Foto: postgradproblems.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00