studentie.ro  » cariera » consultanta » Pe ce site-uri iti cauti un loc de munca, in functie de jobul vizat?

Pe ce site-uri iti cauti un loc de munca, in functie de jobul vizat?

Publicat: 29 Apr 2015 | Vizualizari: 1064

Cautarea unui loc de munca nu este un lucru deloc usor, dar nici de neglijat in anii studentiei. Experienta de munca, fie ca este in domeniul pe care il studiezi sau intr-un cu totul alt domeniu, atarna destul de greu astazi in privinta deciziei pe care o va lua angajatorul in legatura cu tine.

Un absolvent care a stat in toti cei 5 ani de studii numai in biblioteci si a avut numai note de 10, s-ar putea sa fie dezavantajat cand va concura pentru acelasi post cu un absolvent care a avut rezultate medii academice dar care a investit mai mult timp in anii studentiei in formarea lui profesionala.

Marile site-uri de job-uri, o solutie buna?

Asadar, daca te-ai decis sa iti cauti un job, part-time de exemplu, cum iti gandesti acest pas? Majoritatea celor care isi cauta un job se indreapta spre site-urile mari cu oferte de locuri de munca din Romania. eJobs, My Job, Hipo, BestJobs sau Balaur sunt doar cateva dintre ele. Insa acestea sunt accesate zilnic de foarte multi utilizatori (zeci sau sute de mii), prin urmare si aplicatiile la joburile publicate pe ele sunt foarte numeroase. Asadar, tu, in calitate de student fara experienta, te vei bate cu sute de alti aplicanti, multi dintre ei cu experienta relevanta exact pe respectivul tip de job vacant. In aceste conditii, care sunt sansele tale reale? Mai aplici sau nu?
De asemenea, pe aceste site-uri vei gasi joburi publicate in general de marile companii din Romania, la care se cere experienta. Asadar, daca vrei totusi sa iti cauti un job pe aceste site-uri si nu ai experienta, incepe cautarea in interiorul site-ului tastand in campul de cautare al site-ului „fara experienta”. Vor fi selectate astfel doar joburile la care nu e nevoie de experienta.

Site-uri specializate, site-urile companiilor, site-urile facultatilor!

In cazul in care vizezi un job intr-un anumit domeniu sau la o anumita companie, cel mai simplu ar fi sa aplici direct pe site-ul companiei care te intereseaza. In sectiunea Cariere, fiecare companie isi publica posturile vacante sau iti ofera posibilitatea de a trimite un CV, chiar daca nu exista posturi libere in acel moment.
Daca domeniul tau de interes este marketingul, publicitatea sau relatiile publice, cauta pe site-urile de joburi specializate in aceste domenii. Jobinmarketing.ro este un astfel de site unde vei gasi oferte de joburi in marketing, publicitate, media, vanzari, relatii publice, design, etc. IQads.ro este un alt site care publica cele mai noi posturi vacante din domeniul publicitatii.
De asemenea, pe site-urile unor facultati se publica anunturi de joburi, in urma intelegerilor pe care facultatile le au cu diferite institutii. SNSPA si Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, de exemplu, publica pe site-uri oferte de internshipuri si joburi pentru studenti.

Cauti un job oarecare sau un job part time?

In cazul in care esti in cautarea unui job oarecare pentru a-ti spori veniturile sau a unui job part time, exista anumite genuri de site-uri care publica mai ales joburi in care nu este nevoie neaparat de experienta. De exemplu, pe Studentcv sau pe OLX vei gasi joburi pe care le poti ocupa fara a avea un CV stufos: bone, personal curatenie, agent call center, casieri, receptioneri, distribuitori pliante, supraveghetori, lucratori comerciali soferi, chelneri, ospatari etc. Un astfel de job te poate ajuta sa iti completezi veniturile si sa te obisnuiesti cat de cat cu ceea ce inseamna responsabilitatile unui job.

Vrei un internship?

Daca esti in cautarea unui program de internship, atunci ar trebui sa recurgi la site-urile specializate in publicarea unor astfel de anunturi, chiar daca le poti gasi si pe site-urile de joburi. Programedeinternship, Startinternship sau Internshipul sunt astfel de site-uri.
Asadar, tine cont de faptul ca gasirea unui job nu depinde numai de CV-ul reusit pe care il ai, de experienta de munca sau (cum spune mama ta) de noroc. Strategia pe care o aplici, s-ar putea sa conteze mai mult decat toate acestea la un loc!
Foto: expertbeacon.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00