studentie.ro  » cariera » consultanta » Nevoie mare de specialisti IT in Romania

Nevoie mare de specialisti IT in Romania

Publicat: 11 Nov 2014 | Vizualizari: 1058

Companiile din domeniu si nu numai se confrunta in prezent cu o lipsa mare de specialisti IT, care va continua pana in 2020. Pana atunci, isi propun sa angajeze peste 180.000 de noi IT-sti.

Potrivit Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii IT (ANIS), pe piata actuala se gasesc 120.000 de specialisti, intr-o tara aflata in plina crestere pe segmentul tehnologiei informatiei. Datorita acestui fapt, "Romania trebuie sa aiba in vedere dezvoltarea acerba a acestui domeniu si sa sustina in urmatorii cinci ani dezvoltarea profesionala a inca 180.000 de specialisti IT care sa se poata angaja atat in companiile de software, cat si un departamentele IT ale firmelor din alte domenii de activitate", se arata in comunicatul ANIS.


Pentru a nu pierde studenti valorosi din cauza imposibilitatilor de plata a taxelor de scolarizare, universitatile propun companiilor din sectorul privat sa aloce fonduri pentru sustinerea acestor studenti, admisi pe locurile cu taxa. "Referindu-ne la Facultatea de Automatica si Calculatoare din UPB, vorbim de tineri cu medie de admitere la facultate de peste 9,5. Sunt talente care nu trebuie irosite. Ne-am dori ca firmele sa se solidarizeze si sa ne ajute sa crestem impreuna acesti tineri, bineinteles, in beneficiul industriei de software in cele din urma", a declarat decanul facultatii, Adina Magda Florea, portivit Gandul.info

Salariul mediu net al unui angajat din domeniul IT este de 4.064 lei.

Andreea Catan
Foto: globalteamleaders.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00