studentie.ro  » cariera » consultanta » Fotografia de profil influenteaza deciziile angajatorilor. Iata la ce sa fii atent!

Fotografia de profil influenteaza deciziile angajatorilor. Iata la ce sa fii atent!

Publicat: 16 Apr 2015 | Vizualizari: 834

Te-ai gandit vreodata cine se uita la profilul tau de pe diferitele social media? In cazul in care esti in cautarea unui job, trebuie sa stii ca potentialii tai angajatori vor arunca o privire pe ele inainte de a te selecta pentru un interviu. Pentru ca acolo esti tu insuti, iar angajatorii vor sa te vada si asa cum esti in realitate, nu numai cum apari in fotografia sobra pe care o atasezi la CV.

Foarte multi angajatori din ziua de azi recruteaza candidati pentru joburi de pe social media, in special de pe LinkedIn. Un recrutor va petrece in jur de 6 secunde uitandu-se la profilul tau, iar din aceste 6 secunde, in 19% din timp se va uita la fotografia ta de profil.

Cercetatorii de la Princeton au aratat ca un recrutor isi poate forma o parere despre tine in aproximativ o zecime de secunda. Recrutorii pot stabili o conexiune cu tine judecandu-ti fotografia de profil si nu competentele si abilitatile tale.
Asadar, fii sigur ca postezi o fotografie de invingator, luand in considerare urmatoarele aspecte:

1.Nu-ti acoperi ochii

Ochii sunt oglinda sufletului, asadar, nu purta ochelari in fotografie, te vor face sa pari cu 10% mai putin agreabil. Nu lasa ca parul sau diferite umbre sa iti acopere ochii, asta te va face sa pari cu 15% mai putin competent si cu 8% mai putin influent.

2.Apeleaza la un profesionist sa iti faca fotografia de profil

Ei au metode cu care lucreaza si vor scoate cea mai buna varianta a ta in fotografie.

3.Arata-ti dintii

Zambetul in care ti se vad dintii e de doua ori mai de efect decat cel in care nu se vede dantura. Recrutorii te vor percepe ca fiind mai simpatic si mai de incredere.

4.Imbraca-te ca si cum vrei sa fii angajat

Poarta haine formale. Felul in care esti imbracat afecteaza modul in care ceilalti percep competenta si influenta ta.
Retine: Prima impresie este vitala. Fotografiile aceleiasi persoane pot crea impresii diferite. Fata unei persoane poate crea peste 10 000 de expresii. Asadar, fii sigur ca ai expresia potrivita, hainele potrivite, lumina potrivita si esti fotografiat din unghiul potrivit in fotografia de profil pentru a-ti creste sansele de a fi selectat.
Foto: blog.randstad.ca

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-03 00:00:00