studentie.ro  » cariera » consultanta » Cum ajungi la o idee de afacere, cum o dezvolti si cum o transformi intr-o afacere de succes?

Cum ajungi la o idee de afacere, cum o dezvolti si cum o transformi intr-o afacere de succes?

Publicat: 24 Mar 2015 | Vizualizari: 990

In cazul Gourmetgift.ro, cel mai mare magazin de cosuri cadou si cadouri corporate din Romania ideea a fost "plantata" in momentul in care Floriana Tiron isi ajuta mama sa pregateasca prajiturile de sarbatori. Acestea erau mereu facute in casa, cu majoritatea ingredientelor din gospodaria proprie, iar gustul - inconfundabil.

In fiecare an, retetele deja consacrate erau imbunatatite, se adaugau alte ingrediente, se experimenta. Nimic nu se compara, pentru ea, cu acele momente petrecute in bucatarie, alaturi de mama sa.

O vreme, ocupata cu studiile, Floriana nu a mai apucat sa-si ajute mama la "prajiturit". Era plecata departe de casa, la facultate, timpul parea sa fie tot mai scurt si abia in ultimul an de Litere, s-a intors in bucataria mamei. Oricum, gandul ii era mai mult la prajituri si arome decat la orice altceva. Ideea de afacere incoltise… delicatesele din bucataria mamei erau "vinovate" pentru ceea ce avea sa fie afacerea vietii ei.

Cateva luni mai tarziu, proaspat absolventa de facultate, Floriana era foarte ocupata: pregatea cosuri cadou de Paste si Craciun pentru cei dragi. Pentru ca resursele ii erau limitate si nu avea suficienti bani pentru a achizitiona ambalaje de cadouri, a confectionat chiar ea funditele cu care a impodobit cosurile, iar in interior se regaseau cateva dintre prajiturile delicioase facute impreuna cu mama ei.

Impactul a fost grozav - toti apropiatii care primisera in dar cate un cos de la ea voiau sa ofere, la randul lor, astfel de cadouri prietenilor si mai ales colaboratorilor. Dulciurile fusesera delicioase si mai voiau!

Cand au venit si primele comenzi ferme, Floriana Tiron a stiut ca trebuie sa treaca la nivelul urmator. A prospectat piata, a dat iama in pusculita (contul de economii) si si-a cumparat un domeniu. Dupa cateva saptamani de realizat cosuri, fotografiat si prelucrat imagini, aranjat iconite si ales fonturi, site-ul era gata. “Copilasul” ei era pregatit pentru a fi lansat in lumea afacerilor.

Nu a fost usor, niciun inceput nu este usor, dar nu a fost singura: i-a avut pe cei dragi aproape, ei fiind cei care au consiliat-o, sustinut-o si chiar imprumutat-o atunci cand a avut nevoie sa mai plateasca un furnizor. A muncit mult, a impletit la fundite pana cand simtea ca o ustura varfurile degetelor, dar a meritat: astazi are unul dintre cele mai mari magazine online de cadouri din Romania.

In 2015, in portofoliul Gourmet Gift se regasesc astazi peste 1.000 de clienti corporate si aproximativ 100.000 de persoane care si-au dorit sa ofere cuiva drag cosurile aranjate de Floriana. Dulciurile nu mai sunt cele preparate in bucataria mamei, dar sunt la fel de atent pregatite si selectionate.

Orice hobby poate fi transformat intr-o afacere de succes chiar si cu capital initail redus. Tot ce ai nevoie estecu suficienta ambitie si determinare, sa te orientezi catre tenditele actuale ale pietei in domeniul ales si mai ales sa te remarci prin calitatea produselor sau serviciilor tale - recomandarie primilor tasi clienti sunt cele mai valoroase!

Cosul Curcubeu


Cosul Ghiocel


Cosul Zahar

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00