studentie.ro  » cariera » consultanta » Cele mai tari 10 joburi pe care le poti avea si de acasa

Cele mai tari 10 joburi pe care le poti avea si de acasa

Publicat: 21 Nov 2014 | Vizualizari: 1474

Inainte de epoca internetului, printre singurele joburi din care puteai castiga cu adevarat lucrand de acasa erau baby-sitting, pictor, scriitor sau mestesugar. Nu exista o prea mare nevoie pentru web designers sau vanzari, dar tehnologia a avansat foarte mult in ultimii ani si a introdus noi joburi si oportunitati pe piata muncii.

In ziua de azi, avem de-a face cu o sumedenie de tipuri de joburi pe care le putem presta din fata calculatorul de la noi de acasa, cu o ceasca de cafea in stanga si o punga de alune in dreapta. Iata care sunt cele mai populare joburi pe care poti sa le ai de acasa, conform site-urilor de freelance:

Consultant

Consultantii in domeniul afacerilor, juridic, IT si marketing sunt la mare cautare pe site-uri ca Guru.com sau Elance.com, unde sunt anuntate peste 10.000 de joburi. Domeniile de lucru nu se limiteaza aici, spectrul de joburi in consultanta fiind foarte vast, asa ca nu ar trebui sa fie foarte dificil sa-l gasesti pe cel potrivit.

Inginer

Ai fi surprins, dar exista joburi in inginerie si in mediul online, nu doar offline. Exista nu mai putin de 800.000 de proiecte in inginerie, peste 300 de joburi si aproape 1500 de ingineri foarte bine cotati pe site-urile de specialitate mentionate, transformand aceste platforme in locul perfect unde inginerii incepatori isi pot exersa abilitatile.

Scriitor

Ca scriitor independent nu inseamna ca stai la un birou si scrii carti pe care incerci apoi sa le publici. Exista mult mai multe oportunitati cand vorbim de scrierea de articole pentru diverse bloguri sau site-uri. In aceasta perioada exista o cerere de peste 250.000 de redactori pe Elance, peste 25.000 pe oDesk si mai mult de 180.000 pe Guru. Acest lucru face ca jobul de scriitor sa fie printre cele mai populare pe aceste portaluri. Asadar, nu mai pierde timpul, creaza-ti un cont si treci la treaba.

Editor

Din moment ce exista o cerere mare pentru redactori, exista si o cerere si mai mare pentru editori, cei care corecteaza textele inainte ca acestea sa fie publicate. Asa ca persoanele cu excelente abilitati gramaticale sunt la mare cautare. Verifica site-urile de freelance, contacteaza administratorii de bloguri si gaseste pozitia de editor potrivita pentru tine.

Agent call-center

Companiile de outsourcing inregistreaza o nevoie asidua de agenti call-center, asa ca nu este de mirare ca in mediul online exista cerere de persoane pentru jobul de customer service representative.

Software developer

Intrata de putin timp pe piata joburi, aceasta pozitie este, de asemenea, prezenta in topul celor mai populare joburi pe site-urile de freelance, acest lucru si datorita faptului ca domeniul este intr-o continua expansiune. Ca si software developer, salariul este destul de bun, asigurandu-ti un trai cel putin decent.

Web designer

Din acelasi tablou ca si software developer, Web designerii sunt foarte la moda acum, intrucat chiar si cele mai mici afaceri sunt prezente si in mediul online. Cele mai populare sunt magazinele online si blogurile marilor companii, unde mereu sunt cautate serviciile web designerilor. In aceasta perioada, gasesti aproape 100.000 de designeri inregistrati pe site-urile mentionate mai sus.

Asistent resurse umane

Daca ai puternice abilitati de comunicare si interrelationare, pozitia de asistent resurse umane in mediul online este ceea ce cauti. Jobul presupune o cercetare despre potentialii candidati pentru joburile deschise in companii
la un moment dat, mai exact o munca de detectiv online. Verifici CV-urile si incerci sa gasesti toate informatiile relevante despre candidati, ceea ce poate deveni un job destul de interesant.

Trainer personal

Da, ai citit bine. Acest job poate fi prestat si de acasa, din fata calculatorului. Nu trebuie decat sa ai o experinta vasta in domeniul sportului si al trainingului. Cei mai multi antrenori personali se promoveaza pe YouTube si retelele sociale, pe website-ul personal sau pe Skype prin intermediul caruia isi poate antrena clientii live.

Profesor

Poti medita o multime de oameni online, indiferent de disciplina, de la limbi straine la matematica. Tot ce ai nevoie este o buna conexiune la internet, webcam si eventual certificate care sa te recomande ca si calificat. Pe site-urile de freelance sunt inregistrati peste 14.000 de profesori medidatori. Tu ce mai astepti?

Te numeri printre persoanele care lucreaza de acasa? Ce job ai ales?

Andreea Catan
Foto: blogs.nature.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-14 00:00:00