studentie.ro  » cariera » consultanta » Ce defecte ai? Cum faci fata inevitabilei intrebari la interviu

Ce defecte ai? Cum faci fata inevitabilei intrebari la interviu

Publicat: 11 Mar 2015 | Vizualizari: 11919

De ceva vreme aplici la anunturile de angajare si deja ai fost invitat la primele interviuri. In momentul de fata, internetul iti pune la dispozitie o multime de trucuri si sfaturi pentru a face fata cu brio celor mai dificile intrebari la interviul de angajare.

Din categoria intrebarilor dificile face parte si "Ce defecte ai?", o intrebare capcana la care trebuie sa fii foarte atent ce raspunzi. Descopera in continuare cateva sfaturi ca sa reusesti sa faci fata usor inevitabilei intrebari la un interviu pentru jobul vizat!

Fii sincer cu tine insuti

Cu totii avem slabiciuni. Cu totii facem greseli. De aceea, cand vorbesti despre defectele tale la un interviu este recomandat sa fii la fel de clar si sigur pe tine ca si atunci cand vorbesti despre punctele tale forte. Daca esti nesigur, roaga-ti cei apropiati prieteni sa isi spuna parerea in aceasta privinta.

Pune-ti defectele intr-o lumina pozitiva

Ofera intotdeauna exemple in care ai reusit sa iti transformi defectele in calitati, insa nu adu in discutie defectele in lucru. Orice marturisire in fata angajatorului trebuie sa se refere la ceva ce ai rezolvat deja, in special daca au legatura cu jobul pentru care ai aplicat.

Ai grija la limbaj

Cuvinte ca "frustat" sau "nerabdator" te vor pune in umbra. De exemplu, in loc sa spui "Ma simt frustrat cand trebuie sa analizez bugetele", mai bine ai spune "Analiza financiara nu o gasesc ca o sarcina usoara de lucru, insa am luat parte la traininguri aditionale si petrec timp cu managerul financiar pentru a intelege mai usor. Mi-a marturisit ca este placut surprins de progresele mele". Parca suna altfel, nu?

Fii cat mai concis

Nu oferi raspunsuri vagi precum "nu sunt un bun organizator". Vino cu exemple specifice ca cele de mai sus. Ce abilitati organizatorice iti lipsesc? Ce masuri ai luat pana acum pentru a le capata?

Nu folosi clisee

"Sunt un workaholic" sau "perfectionist" sunt raspunsuri tipice ale candidatilor. Nu lasa impresia ca fiind adevarate tocmai pentru ca toata lumea le foloseste. Diferentiaza-te de ceilalti cu un raspuns personalizat.

Ce obisnuiesti sa raspunzi la un interviu cand esti intrebat "Ce defecte ai?" Impartaseste experientele tale cu noi mai jos, la sectiunea Comentarii.

Andreea Catan
Foto: communitytable.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00