studentie.ro  » cariera » consultanta » 5 strategii pentru a-ti transforma hobby-ul intr-un job full time!

5 strategii pentru a-ti transforma hobby-ul intr-un job full time!

Publicat: 28 Apr 2015 | Vizualizari: 1300

Unele hobby-uri nu sunt chiar atat de neserioase incat sa nu poata fi luate catusi de putin in serios. Unele hobby-uri au potential de business, insa prea putini dintre noi il vad sau il accepta. Maya Angelou spunea la un moment dat: „continua sa faci lucrurile care iti plac si apoi, fa-le atat de bine incat oamenii sa nu isi mai poata lua ochii de la tine”. Cu alte cuvinte, de ce sa accepti un job doar pentru profit, doar din comoditate sau pentru ca ai avut aceasta oportunitate, cand poti practica un job din simplul motiv ca iti place foarte mult ceea ce faci.

Iar gasirea jobului perfect pentru tine poate fi la fel de simpla ca raspunsul la intrebarea: Ce iti place sa faci cel mai mult? Daca raspunsul tau se refera la una dintre pasiunile tale si nu la un job de birou de la 9 la 5, inseamna ca e timpul sa iti transformi acest hobby intr-un job full time. E de la sine inteles ca aceasta tranzitie necesita ceva timp si ceva investitii, insa au existat atatea cazuri pana la tine, in care, scrisul, confectionarea de diverse obiecte sau jucatul de jocuri video, s-au transformat in afaceri profitabile. Asa ca ele ar trebui sa constituie o motivatie in plus pentru tine ca sa ai curajul sa incerci.
Potrivit celor care au reusit deja acest lucru, exista 5 strategii prin care iti poti transforma hobby-ul intr-o afacere care sa aduca profit:

1.Continua sa inovezi

O familie de americani si-a ceat o firma de amenajari interioare dupa ce a primit multe complimente de la prieteni pentru felul in care si-au amenajat casa. Dupa ce au creat firma, au inceput sa se gandeasca cum sa isi creeze baza de clienti, cum sa isi comercializeze produsul si apoi cum sa creeze un produs adaptabil, pentru ca tendintele in amenajari se schimba frecvent. Cei doi au avut succes pentru ca s-au bazat pe inventivitate si inovatie si continua sa aiba succes pentru ca ei cauta inca idei si solutii noi care ar putea sa ii atraga pe clienti. Asadar, oricat succes ai avea, continua sa inovezi!

2.Fii perseverent

O alta familie de americani si-a transformat hobby-ul pentru gradinarit intr-un blog si un site, si urmeaza sa apara si cartea. Cei doi si-au construit o gradina pentru a le fi mai usor sa asigure continuitatea ideilor.Potrivit lor, sa visezi e OK dar ca sa iti transformi hobby-ul in afacere trebuie sa treci la actiune. Asadar, sa iti dedici timp in fiecare zi pentru a munci la acest lucru pe langa jobul pe care il ai sau celelalte responsabilitati.

3.Fii atent la feedback, nu ignora critica

Familia, prietenii si apropiatii pot juca un rol decisiv in transformarea hobby-ului tau in afacere. Aculta parerile lor si criticile, pentru ca entuziasmul si pasiunea ta te-ar putea orbi in privinta unor probleme pe care nu le-ai intrevazut de unul singur. Nu degeaba scriitorii isi incredinteaza cartile pentru prima lectura apropiatilor, pentru a afla parerile lor si a putea interveni acolo unde este cazul.

4.Nu te complica

Daca vrei sa ai succes in procesul de transformare a hobby-ului tau in business, nu te complica inutil. De exemplu, daca iti place sa faci haine, creeaza un site in care sa ii inveti pe oameni sa isi confectioneze singuri haine, nu te apuca sa le dai sfaturi de moda sau sa faci istoria modei. Trebuie sa ii atragi pe oameni pentru ceea ce stii tu mai bine sa faci si pentru ceea ce iti place cel mai mult. Asadar, chiar daca tentatia pe parcurs va fi sa faci si alte lucruri pe langa ceea ce ti-ai propus initial, rezista tentatiei si dezvolta ceea ce deja ai inceput.

5.Ramai fidel brandului tau

Tendinta in ziua de azi este ca fiecare sa copieze pe toata lumea. Acest lucru este vaabil si in business. Uneori vei avea impresia ca o alta afacere care seamana cu a ta e mai bine gandita sau mai de viitor, si vei avea tendinta sa te mulezi dupa ea. In felul acesta nu vei ajunge nicaieri. Pentru ca mereu vei trasa directii noi pe care nu le vei putea urma. Ramai fidel ideii de baza si brandului construit de tine, la care te-ai gandit mult timp inainte de a-l crea si vei avea mai multe sanse de succes!
Foto: votemenot.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00