studentie.ro  » cariera » consultanta » 40 de companii, 60 de specialisti HR si peste 1350 de oportunitati de cariera

40 de companii, 60 de specialisti HR si peste 1350 de oportunitati de cariera

Publicat: 22 Oct 2014 | Vizualizari: 1353

Care sunt pozitiile pe care companiile doresc sa le acopere prin participarea la Angajatori de TOP Timisoara?

Saptamana viitoare, pe 31 octombrie - 1 noiembrie la Centrul Regional de Afaceri are loc cel mai mare targ de cariera, Angajatori de TOP. 40 de angajatori, 60 de specialisti HR, peste 1350 de oportunitati de cariera si 5 000 de vizitatori sunt cifrele care definesc editia din aceasta toamna. In plus, in cadrul targului de cariera Angajatori de TOP vizitatorii au ocazia sa participe la 14 de workshop-uri si conferinte.


Cele 40 de companii confirmate reprezinta domenii diferite de activitate, iar oferta joburilor este variata, fiind deschise joburi in departamente precum: Dezvoltare Software (23%), Inginerie (23%), Telecom (15%), Suport Tehnic (9%), Consultanta (6%), Relatii cu Clientii (6%), Achizitii (5%), Contabilitate (3%), Bancar (3%), Vanzari (2%), Transporturi (2%), Resurse Umane (1%), Marketing (1%) si Legal (1%).

Oportunitatile de cariera deschise de companii sunt adresate candidatilor cu diferite nivele de exeperienta: 67% dintre joburi sunt pentru candidati cu 1-5 ani experienta, 27% joburi si programe adresate studentilor si personelor cu 0-1 ani experienta, iar 6% pozitii adresate persoanelor cu peste 5 ani experienta. Cateva exemple de pozitii pentru care vizitatorii pot aplica, in functie de nivelul de experienta, sunt:
- pozitii junior: Consultant Financiar, Junior Accountant, Junior Legal Advisor TSR, Exchange Support Engineer, Junior Manager;
- oportunitati pentru cei cu 1-5 ani experienta: Application Developer C++, Senior Mechanical Engineer, Frontend GWT, Javascript Developer, Laboratory Engineer;
- joburi pentru cei cu peste 5 ani de experienta: Team Manager, Hardware Engineer, Senior Test Engineer, Workshop Engineer, Tax Specialist.

In ceea ce priveste cerintele angajatorilor, in urma unui sondaj realizat in randul companiilor prezente la eveniment, a reiesit un top al celor mai apreciate abilitati si competente care cuprinde:
1. TOP 3 HARD SKILLS: cunostinte de programare (prin cele mai dorite sunt: Java, SQL, Python, C#, C++), cunostiinte de limbi straine la nivel avansat, cunostintele tehnice specifice domeniului in care activeaza;
2. TOP 3 SOFT SKILLS: dorinta de a invata lucruri noi, abilitati bune de comunicare si abilitatea de a lucra in echipa.

In plus, companiile apreciaza implicarea in activitati extra-curriculare, rezultatele academice foarte bune, implicarea in stagii de practica, concursuri, internship-uri sau proiecte personale in domeniul lor de specialitate. Exista insa si companii care nu urmaresc un numar specific de top skill-uri, ci pentru care importante sunt pasiunea, implicarea si dorinta de a invata.

Care sunt pozitiile pe care companiile isi doresc sa le acopere prin evenimentul Angajatori de TOP Timisoara? Foarte multi angajatori au afirmat ca joburile pentru care gasesc cu dificultate candidatii potriviti sunt cele care implica dezvoltarea software si specializari din inginerie, precum si joburile care solicita cunostiinte de limbi straine precum: engleza, franceza, spaniola, germana, italiana, portugheza, maghiara, turca, greaca.

„Cele mai dificile pozitii de recrutat sunt cele pe tehnologiile Microsoft (C#/asp.net). Din pacate in facultate se ofera doar un curs facultativ de un semestru pe C#. In plus nu sunt foarte multe companii pe piata din Timisoara care sa foloseasca aceasta tehnologie”- Monica Nyesti, Specialist Resurse Umane, Visma Software.

„Dificultatile apar atunci cand ne confruntam cu o piata de candidati din ce in ce mai slab pregatiti din punct de vedere tehnic, datorita poate si nivelului de pregatire din facultati. Fiind un centru de excelenta off-shore , solutiile propuse clientilor nostri sunt conforme cu ultimele tehnologii de la nivel global, iar din pacate multe din cursurile predate in universitatile tehnice nu cuprind informatii relevante sau de actualitate pentru domeniul nostru. Intampinam de asemenea si un dezechilibru ca si alte companii IT, in ceea ce priveste cererea si oferta. La pozitiile de juniors identificam asadar lipsa cunostiintelor necesare, iar la pozitiile de specialisti cunostiintele tehnice sunt limitate comparativ cu anii de experienta, iar nivelul asteptarilor salariale nu corespunde cu abilitatile” - Mihaela Plescan, HR Business Partner-Recruitment area, Atos IT Solutions and Services.

„Avand in vedere ca activam intr-o piata care este in plina expansiune atat in tara cat si in strainatate – domeniul automotive, pozitiile greu de acoperit sunt cele de specialisti care au peste 5 ani experienta in domeniu , acest tip de candididati fiind si cei mai cautati in piata. Alte dificultati de angajare le intampinam in cazul specialistilor care ocupa in cadrul companiei noastre functii de nivel european, deoarece, candidatii potriviti pentru acest segment de piata nu se gasesc in Timisoara, ei sunt localizati in general in afara tarii” - Doinita Helgiu, Specialist Resurse Umane, Yazaki Component Technology Timisoara.

In cele doua zile de eveniment, vizitatorii Angajatori de TOP au ocazia sa participe la 14 de workshop-uri si conferinte. Acestea reprezinta o modalitatea potrivita prin care participantii pot discuta cu responsabili in selectie si recrutare, specialisti in domeniu sau top management.
Structura si tematicile abordate in cadrul workshop-urilor si conferitelor le vor oferi informatii cu privire la procesul de selectie si recrutare din cadrul companiilor, oportunitatile de dezvoltare personala si profesionala la care vor avea acces, inovatiile pe care le fac companiile in domeniile lor de activitate.

Editia aceasta am pregatit o conferinta speciala “TechTalks” adresata profesionistilor din domeniul IT, cei interesati de Web Design sau Mobile Development. In cadrul conferintei TechTalks pot afla despre ultimele tendinte in IT, pot interactiona cu manageri seniori si alti pasionati de tehnologie si, de asemenea, pot impartasi provocari aparute in timpul implementarii proiectelor complexe dezvoltate in Java si nu numai. Participarea la workshop-uri si conferinte este gratuita, in baza preinscrierii pe www.hipo.ro

In cadrul Angajatori de TOP Timisoara din aceasta toamna o serie de companii participa pentru prima data sau au revenit dupa o perioada lunga de timp: BCR, Visma Software, DB Schenker, Hella, Berg Computers, Haufe-Lexware Romania (Haufe Group), Hartl Connect, I.FUTURE, Data4Shops, Honeywell Life Safety.

Alaturi de acestea, vor fi prezente companii cu importante planuri de recrutare, printre care: Microsoft, Accenture, Frontier Silicon, Alcatel-Lucent, Continental, Atos IT Solutions and Services, Zoppas Industries Romania & Sipa Engineering Romania, KPMG, AMIQ, Business Partners, Profi Romania, Flextronics, ProCredit Bank, Valeo Lighting Injection, Buw Romania, Linde Gaz Romania, RapidSolution Software, Autoliv, Brainspotting, Yazaki Component Technology Timisoara.

Mai multe detalii despre targul de cariera Angajatori de TOP pot fi accesate pe www.hipo.ro
Prezenta la eveniment este gratuita in ambele zile, vineri - 31 octombrie, in intervalul 10:00 - 18:00 si sambata - 1 noiembrie, in intervalul 10:00 - 17:00, la Centrul Regional de Afaceri.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-11 00:00:00