studentie.ro  » cariera » consultanta » 4 informatii esentiale despre CV-ul tau daca vrei sa te angajezi

4 informatii esentiale despre CV-ul tau daca vrei sa te angajezi

Publicat: 27 Oct 2015 | Vizualizari: 834

In zilele noastre, multa lume se plange ca isi depune degeaba CV-ul si ca locurile de munca se gasesc doar prin cunostinte. Insa, ceea ce uita persoanele care sunt in cautarea unui job este faptul ca CV-ul lor nu este completat corect.

Va oferim in continuare cateva sfaturi de care trebuie sa tineti cont atunci cand va faceti CV-ul:
1. Datele de contact conteaza foarte mult
Desi multi au impresia ca nu au cum sa greseasca la acest capitol, chiar de aici pornesc toate problemele.
In primul rand, adresa de mail trebuie sa continua numele si prenumele angajatului, nu porecle primite in copilarie de acesta.
Tot la aceasta categorie pot fi adaugate si paginile de LinkedIn sau Facebook, ori un blog personal, daca te pun in valoare din punct de vedere profesional.
2. Experienta profesionala
In niciun caz nu trebuie sa treci aici toate locurile de munca pe care le-ai avut. Este foarte important sa scrii job-urile la care ai lucrat o perioada mai mare de timp si sa explici exact cu ce te-ai ocupat si ce responsabilitati si realizari ai avut.
Daca nu ai lucrat nicaieri, este foarte important sa treci experienta din voluntariate sau practica.
3. Foloseste un format simplu de CV
CV-ul nu trebuie sa contina tabele ori fonturi diferite de scris. Foloseste un CV cat mai simplu, un format consacrat si incearca sa folosesti doar o culoare de scris. Lucrurile importante pot fi ingrosate, dar nu abuza nici de acest lucru.
4. Aptitudinile conteaza
Atunci cand iti cauti un job trebuie sa fii foarte atent la ce se cere de la tine si ce poti oferi. Spre exemplu, nu te poti angaja ca om de publicitate daca nu ai bune cunostinte de marketing si de comunicare.
Este foarte important ca aptitudinile tale sa fie trecute corect in CV si sa aiba legatura directa cu postul pe care ti-l doresti.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-11 00:00:00