studentie.ro  » cariera » consultanta » 3 motive pentru care oamenii frumosi castiga mai mult!

3 motive pentru care oamenii frumosi castiga mai mult!

Publicat: 11 Nov 2014 | Vizualizari: 1317

In cazul in care esti multumit (a) de tine cand te privesti in oglinda, afla ca, te asteapta si mai multe motive de multumire in viitor. Asta pentru ca oamenii de stiinta au identificat cel putin trei motive pentru care oamenii care arata bine castiga mai mult la job. Iata care sunt acestea in randurile de mai jos:

1. Persoanele care arata bine sunt considerate (in mod eronat) mai capabile de angajatori

Intr-un experiment ce a avut ca tema procesul de angajare, s-a constatat ca potentialii angajatori au fost gata sa ofere salarii cu aproximativ 10% mai mari unor posibili viitori angajati (atragatori din punct de vedere fizic), numai dupa ce, cei dintai, au privit fotografiile candidatilor.

2. Angajatii care arata bine sunt mai increzatori, iar aceasta calitate atrage si salarii mai mari

Majoritatea dintre noi suferim de “efectul de halou”, ceea ce inseamna ca o anumita trasatura ne influenteaza perceptia generala. In aceasta situatie, aspectul fizic atragator ii tenteaza pe angajatori sa creada ca posesorii acestuia au si un caracter mai bun. Experimentele au aratat ca avem tendinta sa consideram ca oamenii atragatori sunt si: mai sociabili, mai dominanti, mai sanatosi mintal, mai inteligenti si mai inzestrati cu abilitati sociale. Aceasta perceptie gresita face si ca profesorii sa acorde mai multa atentie si incredere copiilor frumosi in scoala, astfel incat acestia, beneficiind de un plus de atentie sa creasca mai increzatori in ei insisi si mai inzestrati cu abilitati sociale…

3. Oamenii atragatori au abilitati mai bune de comunicare, ceea ce face ca ei sa obtina salarii mai mari in interactiunea cu angajatorii

Pana la urma, este vorba de un “lant al slabiciunilor” dupa cum am vazut in randurile de mai sus. Persoanele atractive au abilitati de comunicare mai bune, ceea ce face ca la un loc de munca, eficienta acestora sa iasa mai bine in evidenta decat in cazul unui comunicator mai slab. De aceea, cercetarile au demonstrat faptul ca un copil caruia ii sunt pregatite mai mult abilitatile sociale decat cele intelectuale are mai multe sanse de reusita in viata.


Foto: businessinsider.com

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00